Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

3D-Weken en expoWat een creativiteit op de Schans! Na de tekenweken volgden de ‘3D-weken’. Schoolbreed werd er gewerkt aan allerlei soorten 3D-objecten. De leerkrachten en onderwijsassistenten gebruikten de site "IkPionier" van KOPA Kunsteducatie als uitgangspunt en inspiratie voor de lessen. Het proces van maken staat daarbij centraal, maar de resultaten mochten er ook zijn!
Er werk gewerkt met uiteenlopende materialen, zoals papier, karton, bamboe, klei, stof en 'waardeloos' materiaal. Er was groot werk, zoals het gebouw dat de kinderen van de Vuurdoorn maakten van allerlei vormen dozen. En er was heel verfijnd werk, zoals bijvoorbeeld de klei-skeletten die de kinderen van de Hazelaar maakten.
Op woensdagmiddag 22 juni was het moment daar om te exposeren! Ouders en verzorgers waren uitgenodigd om het werk van hun kind en dat van alle andere kinderen te komen bewonderen. Er was lekker fris drinken en fruit voor wie daar zin in had. De kinderen mochten door de hele school lopen en in de lokalen en de hal kunst bekijken. Wat was er veel moois te zien! Trotse kinderen en trotse ouders alom, om maar niet te spreken over de trotse juffen en meesters!Om 14.15 uur moesten sommige kinderen met de taxi's weer naar huis. Anderen konden nog even blijven 'hangen' en een beetje napraten. Wat ontzettend leuk dat er zoveel ouders en andere belangstellenden gekomen waren. Dank voor jullie hartverwarmende belangstelling en positieve reacties.

Hieronder: werk van de Vuurdoorn (groep 1/2)


Van van de Vuurdoorn, groep 1/2
dit is nodig
daadkrachtig
passie
zorgvuldig
flexibel
creatief