Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Universiteitsmuseum in de Lijsterbes (groep 4)


Op woensdag 17 november 2021 kwamen er twee mensen van het Universiteitsmuseum op bezoek in de Lijsterbes. Ze hadden een hele grote koffer mee met allemaal spullen en botten, waarvan het museum nog niet wist van welk dier dit is geweest. 
In groepjes en onder begeleiding van de leerkracht, onderwijsassistent of één van de twee gasten gingen wij aan de slag met kaken van dieren. Maar van welk dier de kaak was…?  Daar moesten de kinderen dus zelf achter komen om zo het museum te helpen. Aan de hand van boeken, een zoektabel en verdere informatie gingen ze aan de slag om uit te zoeken van welk dier de kaak was. 
Er waren vergrootglazen en meetlinten om goed onderzoek te kunnen doen. Na een tijd ontdekten de kinderen allemaal van welke dieren de kaken waren. Zo was één kaak van een vrouwtjes schaap, één kaak was van een hert geweest, één van een paard en nog een kaak van een rund.
De kinderen vonden het een hele leuke ervaring en waren super enthousiast over deze ochtend. Ze vroegen ook meteen of de gasten snel nog een keer langs zouden komen.
Het was een superleuke en leerzame ochtend!

dit is nodig
daadkrachtig
passie
zorgvuldig
flexibel
creatief