Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Afscheid van de schoolverlaters

Afgelopen maandag namen we officieel afscheid van onze schoolverlaters. Samen met de andere kinderen uit de Meidoorn en de Hazelaar en de ouders van de schoolverlaters keken we naar de schoolverlatersfilmpjes gemaakt door Flip. Alle leerlingen zongen en trommelden onder leiding van Ingrid, onze muziekjuf en luisterden naar de 'afscheidstoespraken' van de groepsleerkrachten en van Carin. 
Van de oudercommissie was er voor ieder een mooie roos en een goodybag. Aan het eind van de middag zong de hele school voor hen het afscheidslied en zijn ze - traditiegetrouw - uitgezwaaid door al het personeel. Al toeterend een extra rondje om het plein in de auto of achter op de motor (!) is dan het hoogtepunt. 
Het was een gezellige en geslaagde middag! 
Dinsdag 13 juli was de laatste schooldag voor deze kinderen en deze sloten we af met de Centenrace. 
Romée, Yuliën, Abdirahman, Bas, Jesse, Lana, Kyra, Quinto en Nick, alle juffen en meesters wensen jullie een hele fijne vakantie en veel plezier en succes op jullie nieuwe school!

Schoolverlatersfilm 
Dit jaar kregen de schoolverlaters en hun ouders filmpjes te zien, die op verschillende momenten in het jaar zijn opgenomen. 
Zo waren er verschillende opnamen tijdens een muziekles: je ziet de kinderen op verschillende trommels spelen, een opname met liedjes en een opname van Boomwhacker. Dit was heel bijzonder: Boomwhackers zijn lange buizen, die gestemd zijn op verschillende noten. De lengte van de buis bepaalt de toon, hoe korter de buis, hoe hoger de toon is. De leerlingen keken mee op het digibord, daar zagen ze de noten voorbij komen. Die noten zijn gekleurd. De buizen hebben ook verschillende kleuren. Als een noot voorbij kwam, dan keek het kind naar de kleur, dan tikten de kinderen met de buis op hun handen en dan komt er geluid uit de buis. De kinderen moesten goed opletten. Ze gaven echt een schitterend optreden. Verder was er een filmpje over het schooltrefbal, dit is een jaarlijks terugkerend spektakel, waarbij de schoolverlaters en hun groep tegen de teamleden speelden. Beide partijen deden ongelooflijk hun best, maar ja, er kan maar één winnaar zijn. Vakleerkracht Paul de Ronde schrijft in deze nieuwsbrief wie dit toernooi won. Weer een ander filmpje zie je de Sinterklaasviering en de schoolverlaters in de zomer, winter, herfst en lente plezier hebben. 
De schoolverlaters gaven in een filmpje een interview over hun schooltijd op De Schans en wat ze van deze tijd vonden, naar welke school ze gaan zij en wat zij hopen te leren op hun nieuwe school. De kinderen vonden het leuk om aan de opnamen te werken. 
Het is ieder schooljaar tegen deze tijd voor mij weer spannend om te zien of het allemaal goed komt en of ik het voor elkaar krijg om een leuke film of musical neer te zetten, maar uiteindelijk lukt het gelukkig, met een beetje stress helaas, altijd wel. Tussen de verschillende filmpjes gaven de mooie optredens voor hun ouders en het overige publiek: o.a. een Spaans lied en een zelfbedachte zomerrap. Eén voor een mochten de schoolverlaters kinderen naar voren komen en zette hun juf of meester hen in het zonnetje en kregen zij van de oudercommissie een bloem en een goodybag, waar ze natuurlijk heel blij mee waren. Een mooie en onvergetelijke herinnering was deze schoolverlatersmiddag voor de kinderen, hun ouders en voor ons.

De schoolverlaters over het afscheid van De Schans én hun laatste schoolweek vóór de zomervakantie.


Nick:
Misschien klinkt het gek, maar het voelt best wel lekker.
Het is een gevoel zoals, dit avontuur heb ik overleefd. 
Het gevoel dat je klaar bent voor het volgende avontuur:
                       De middelbare school 
                       ---------------------------
Alles wat je deze dag doet, wil je goed doen, en dat voelt fijn.
Je houdt de basisschool in je hoofd, en gaat verder met je leven. 
maar als je op basisschool de Schans heb gezeten vergeet je de basisschool nooit meer. 
    
Kyra:
Een gezellige dag was de schoolverlatersdag en niet veel werken, maar ik ga de juffen wel missen. Ik heb zin in mijn nieuwe school en we gaan vanmiddag nog de centenrace doen. De schoolverlatersfilm film was heel leuk en nu ga ik naar een nieuwe school.

Bas:
Ik vod het een hele leuke dag met de schoolverlaters film en onder de bogen lopen en toeteren rond de rotonde. Het werken was wat minder leuk maar dat vind ik altijd wel niet zo leuk en voor de rest ga ik mijn klas missen en vooral Lana. Nick en Jesse zie ik gewoon ook op mijn volgende school.
 
Jesse: 
Ik vind het heel leuk dat ik bijna vakantie heb alleen wel jammer dat ik nog een beetje moet werken. We gaan vanmiddag de centen race doen en daar heb ik zin in ik weet nog niet waar ik ga verstoppen maar als ik het wist dan zou ik het niet zeggen. 
We zagen gisteren de schoolverlaters film gezien en het was leuk!!!!!!!!! Iedereen zwaaide ons uit. Bijna iedereen ging uit een raam hangen, Bas en Nick gingen door een dakraam de rest uit een gewoon raam. 
Het was leuk dat mijn ouders kwamen.

Hieronder vertellen twee niet-schoolverlaters over de laatste schoolweek

Eliah:
Ik vind school veel leuker dan normaal, omdat de zomervakantie voor de deur staat, moeten we veel minder werken. Dus ik ben heel blij dat de zomervakantie er bijna is en ook omdat ik 6 weken vrij heb!

Amélie:
De laatste schoolweek op De Kleine Prins Noord is best vermoeiend maar ook wel leuk.
We keken naar de eindfilm van de schoolverlaters en we gaan nog de centen race doen. Eigenlijk heb ik het meest zin in vrijdag als we vrij hebben. Maar ik heb ook zin in woensdag omdat ik heel graag mijn nieuwe klas wil zien. Voor mij zal volgend jaar ook heel spannend zijn. Verder ben ik super blij als de zomervakantie eraan komt. Maar de laatste schoolweek is wel leuk! 

dit is nodig
daadkrachtig
passie
zorgvuldig
flexibel
creatief