Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

De Tram van Miquel

Begin deze maand werden de kinderen van de onderbouw getrakteerd op de voorstelling ‘De tram van Miguel’, gespeeld door één toneelspeelster. 
De Vuurdoorn was om 9:00 uur aan de beurt. Vanwege de 'week van de Lentekriebels' ging het over vriendschap, houden van en verliefdheid. 
Het verhaal speelt zich af in Lissabon, in Portugal. Op een kaart van Europa kregen de kinderen te zien hoe je hier naar toe reist. 

Miguel is een sympathieke tramchauffeur. Hij weet van elke rit een vrolijk feestje te maken met soms verrassende ontmoetingen. Er werden al heel wat passagiers verliefd in zijn tram! Op zijn laatste dag als chauffeur denkt Miguel tevreden terug aan alle mooie ritjes. Dan ontdekt hij dat hij toch nog iets mist: hij is zelf verliefd!
Vitória heeft een restaurant waar Miguel regelmatig koffie gaat drinken. Miguel vindt Vitória lief en hij besluit om haar in een brief te vragen of ze mee naar het strand gaat. Gelukkig vindt Vitória Miguel ook lief en trouwen ze na een tijdje met elkaar. 
Een paar kinderen mochten in de tram van Miquel de rol spelen van passagier. Met mooie verkleedkleren konden ze zich goed inleefden iin hun rol en mee dansten op de muziek.

Terug in de klas kinderen maakten de leerlingen een werkblad met voertuigen, die verbonden moest zijn met de lucht, de zee of de weg. Daarna tekenden zij op een vel papier iets moois voor iemand die ze lief vinden en deden dat in een zelfgeknipt klein envelopje. 
Alle kinderen mochten zich verkleden als passagiers met hoeden, brillen, pruiken, tassen en sjaals. Er kwam een einde aan een erg leuke dag door al dansend een tramrit door de klas te maken op de muziek van La Bamba van Los Lobo, die ook te horen was in de voorstelling.

Reacties van twee leerlingen uit de Bottelroos

Erkam Faik: Ik vond leuk dat Miguel en Vitória gingen trouwen. 
Kowsar: Ik vond het leuk want ik mocht mee in de tram!


                                   


dit is nodig
daadkrachtig
passie
zorgvuldig
flexibel
creatief