Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Sanae en Yvaine uit groep Lijsterbes over Zumba

Zumba is een dansprogramma dat gecombineerd wordt met fitness op ritmische muziek. De schepper van Zumba is de Colombiaanse choreograaf en danser Alberto 'Beto' Perez.

Sinds 1990 is Zumba door Perez op de kaart gezet. De muziek waarop gedanst wordt is een mix van muziek- en dansstijlen zoals salsa, merengue, axé en cumbia. De Zumba-rage is ontstaan in de Verenigde Staten en waaide snel over naar Europa. Veel volwassenen en kinderen beleven plezier aan deze lessen,omdat dansen vrolijk maakt, en het daarnaast veel calorieën verbrandt waardoor je je fitter en vitaler gaat voelen. Zumba is geschikt voor jong en oud omdat het makkelijk is om mee te swingen op de Latijns-Amerikaanse muziek en omdat de danscombinaties kort zijn en daardoor makkelijker om te onthouden.

Sanae en Yvaine uit de Lijsterbes over Zumba
Meester Paul was er niet, daarom gingen we Zumba dansen met juf Verina. Niemand had Zumba eerder gedaan.
We gingen dansen op vier verschillende liedjes:  
Juf leerde ons eerst de pasjes in het liedje. Daarna gingen we de dans doen. Een  beweging met de armen kende ik al.
We gingen nog meer dansen. Eentje vonden we zo leuk: armen boven je hoofd en dan met je armen onder je knie door, als een echte danseres.
We deden nog meer dansen. Eentje was het liedje is van Enriek Ieglesjas. Dat weet ik zo goed omdat we die ook kennen. Heel leuk is dat liedje.
Die wilden wij nog een keer een keer doen. Sporten en bewegen op muziek, dat is Zumba. Iedereen kon het goed. Een kindje kon het supergoed.
Wat leerden we? De merenge, kumbja, tjatjatja, reggietom, belliedens, salsa, draaien, salsa trevel, zwing or pump jor arms, 
Wij konden het ook goed. Heupen gaan ook mee. zo vrolijke muziek!
We Vonden het leuk. Juf Verina zei: jullie dan allemaal zo leuk mee, volgens mij kennen jullie al Zumba.
We werden heel warm, omdat we zoveel bewogen. We zweetten en we gingen meeroepen op de muziek!
En toen was de les klaar.
We willen nog veel vaker zumba doen!

dit is nodig
daadkrachtig
passie
zorgvuldig
flexibel
creatief